Plesman Optiek

 

1. Neovascularisatie
Tijdens uw bezoek controleren en archiveren we eventuele vaatingroei van het hoornvlies. Er zijn diverse oorzaken en oplossingen.
2. Cornea-oedeem
Door o.a. zuurstofgebrek en verzuring van het hoornvlies treed er een ongewenste zwelling op die met een spleetlamp-microscoop door ons beoordeeld en behandeld kan worden.
3. Staining
Wij maken onzichtbare beschadigingen aan het hoornvlies en de conjunctiva zichtbaar en beoordelen op pluis en niet pluis. Door kennis en ervaring kunnen wij er voor zorgen dat dit pluis wordt of blijft.
4. Giant Papillary Conjuntivitis
Door onder het bovenooglid te kijken, graderen wij de reactie van uw lichaam op conserveringsmiddelen en contactlensmaterialen of manier van aanpassing. GPC wordt door ons behandeld.
5. Endotheelcellen
Door het beoordelen van de vorm en uniformiteit van de binnenste cellaag van het hoornvlies kunnen wij de juiste vorm voor verantwoord dragen van contactlenzen adviseren.
6. Virale en bacteriële infecties
Een rood oog moet bekeken worden door een Optometrist die de oorzaak kan vaststellen. Hij kan dit behandelen en zal verwijzen naar de juiste specialist indien noodzakelijk.
Menu