Plesman Optiek

Orthokeratologie wordt al 40 jaar gedaan. Deze techniek is voor de aanpasser echter complex en vereist medische kennis. Het Amerikaanse gezondheidsinstituut de FDA eist dan ook dat een geregistreerde Optometrist deze nachtlenzen aanmeet en begeleid. Door het feit dat er weinig Optometristen in Nederland zijn, worden nachtlenzen in Nederland nog niet veel aangemeten. Op dit moment dragen zo’n 65.000 Nederlanders nachtlenzen. Het zijn de meest tevreden lensdragers. imageBij Plesman Optiek, Contactlenzen en Optometrie past men dagelijks nachtlenzen aan. Marc Notenboom is dan ook een ervaren wet B.I.G. geregistreerde Optometrist. Sinds kort is er een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de nachtlenzen waardoor een sterkte tot -6.00 met een cylinder van -2.50 maximaal te corrigeren is. Dit is de Double Reversed Lens. Het biedt geheel nieuwe mogelijkheden. De lens zit lekkerder en corrigeert nog zuiverder dan voorheen. Vooral in de VS worden deze orthok-k lenzen al bij jonge kinderen aangemeten met als doel myopia control. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die met een lagere sterkte op jonge leeftijd beginnen met het dragen van nachtlenzen, niet verder achteruit gaan in sterkte. Om een voorbeeld te geven; Als een van de ouders -6.00 heeft en het kind wordt op 7-jarige leeftijd gemeten met een sterkte van -0.75, is te verwachten dat de sterkte tijdens de groei toe zal nemen richting die -6.00.

image

Door de ortho-k techniek toe te passen kan een sterkte toename vrijwel geheel gestopt worden. Dit voorkomt dikke brilglazen of andere beperkingen op oudere leeftijd. Bovendien hoeft het kind zich geen zorgen te maken over het dragen van daglenzen of een bril tijdens het spelen en zwemmen.

Hieronder het verschil bij kinderen met nachtlenzen en zonder, gemeten in de CANDY studie.image

Een goede screening voor nachtlenzen vereisen een OCT scan met hoornvliesdiktemeting, beoordelingen van de verschillende cellagen en een topografisch onderzoek.

Kom eens langs voor informatie op de Dr. Plesmanlaan in Maarssen of bel op 0346-556555 voor een afspraak.

Klik op de links voor onze informatiefolders:

1- Nachtlenzen algemeen
2- Nachtlenzen instructie en kosten

Extra informatie:

Inzetten van Nachtlenzen

Uithalen van Nachtlenzen

Nachtlenzen algemeen

You must be logged in to post a comment.
Menu