Plesman Optiek
coating

De Ontspiegeling (coating)

De ontspiegelingslaag is erg belangrijk op een brillenglas. Deze zorgt ervoor dat de reflecties worden teruggebracht tot minder dan 1% ipv 9% bij een glas zonder ontspiegeling. De 9% restreflex bij een niet ontspiegeld glas betekend dus dat men ook minder goed ziet omdat 9% van het licht niet in het oog aankomt. Bijna iedereen neemt tegenwoordig een superontspiegeling. Een ontspiegelingslaag bestaat uit veertien metaallagen die in een steriele ruimte worden opgebracht. Dit is een kostbaar en ingewikkeld proces. De glazen die wij aanbieden hebben een Zwitserse Satisloh coating. Satisloh heeft op dit moment wereldwijd de beste coatingsmachines die door alle merkfabrikanten gebruikt worden. Onze onstpiegeling wordt dus gemaakt op de beste machines.

Het materiaal

Er zijn verschillende kunststoffen die voor een brillenglas gebruikt worden. Dit zijn geavanceerde gepatenteerde monomeren. Een standaard kunststof (lees patent) is goedkoper dan een dunner kunststof. Bij een dunner monomeer zitten de moleculen dichter op elkaar waardoor het monomeer harder, lichter en dunner is.In een randloze bril worden gaatjes geboord en zit er meer spanning in het glas. Er kan dan niet voor het goedkoopste monomeer gekozen worden omdat dit te bros is. Een stap dunner is al wel geschikt. Glas wordt bijna niet meer verkocht. Dit is twee keer zo zwaar en breekbaar. Op kunststof wordt een superharde antikraslaag aangebracht waardoor het krassen veel minder is. Tevens kan er extra een supercleancoat aangebracht worden. Deze tefloncoating zorgt ervoor dat de krasbestendigheid nog beter is en dat het brillenglas gladder is, waterafstotend is en geen vuil aanpakt. Essilor heeft de beste coating, Crizal Forte UV genaamd. Dit laatste patent geeft het glas een safierlaag die 2,5x zo hard is als een normale antikrasbescherming. Ook is deze multicoating vochtafstotend en vuilwerend. Het glas heeft een onzichtbare UV-bescherming.

filtering

Opkleuren (fotochromatisch)

In een kunststof glas kan een extra laag worden versmolten. Deze laag reageert op UV licht en kleurt binnen 6 seconden 75% donker. Een extra zonnebril op sterkte is dan buiten niet meer nodig. Binnen is het brillenglas volledig transparant. Er is dan niet te zien dat het glas donker kan worden. Als men van buiten naar binnenloopt kleurt het glas heel snel terug naar 40% tint. De laatste 40% duurt weer wat langer. Na 3 minuten is het glas weer volledig transparant. De uitvinder en patenthouder van deze techniek is Younger Optics in de VS. Hun product heet Transitions. Er zijn ook goedkopere kopieën op de markt maar deze werken onvoldoende. Op- en terugkleuren duurt te lang. Deze imitatie verkopen wij dan ook liever niet.

productie brilglazen

Soorten multifocaal

Er zijn honderden multifocale ontwerpen te verkrijgen. De nieuwste patenten zijn echter niet zo talrijk. Een duurder ontwerp kijkt vaak net iets comfortabeler. De uitvinder heeft het dan voor elkaar gekregen om vertekeningen in het glas te reduceren en brede kijkgebieden te realiseren. Ook zijn er inmiddels goede multifocale ontwerpen die minder duur zijn. De monopolie positie van enkele patenthouders is door de gewijzigde productiemethodes wat verminderd. De laatste technieken maken het mogelijk een freeform glas te maken. Simpel uitgelegd wordt er geen gebruik meer gemaakt van halffabrikaten maar wordt uit een blok monomeer het multifocale glas gefreesd. Dit is ook een patent van Satisloh, de coating producent. Het grote voordeel hiervan is dat door een speciale fotoscanner wij de gegevens van de klant en hoe het montuur op zijn hoofd zit (kantelhoek, doorbuiging) door kunnen sturen naar het lab. Daar wordt het ontwerp door de computer gegenereerd en het multifocale glas gemaakt. Inmiddels kan Essilor al multifocale glazen produceren met nanotechnologie. De speciale fotoscanner is in de winkel aanwezig en zal bij freeform producten worden ingezet. Voor meer informatie over de beste varilux glazen kunt u kijken op,

http://www.plesmanoptiek.nl/varilux-s-series-multifocaal/

multifocaal

De prijs

De prijs van het door u gekozen product is dus afhankelijk van:
– materiaal (monomeer)
– coatingen
– ontwerp
– receptwerk (prisma’s, optimale randdikte en hoge sterktes)

In de markt dient u de juiste dingen te vergelijken. Oude patenten zijn goedkoper. Ook worden er producten met Koreaanse of Chinese coatingen aangeboden. Uiteindelijk hebben de meeste mensen toch veel meer plezier van een goed product. Je draagt een bril immers de hele dag en comfortabel kijken is belangrijk.

Wij adviseren de echte Varilux van Essilor. Essilor is de uitvinder van het multifocale glas. Zij produceren de beste glazen met de mooiste coatingen en geven hier dan ook 2 jaar garantie op. Bij Varilux glazen geldt een unieke gewenningsgarantie van 2 maanden.

Maak eens een afspraak bij Plesman Optiek, Contactlenzen en Optometrie

Menu